Kaló Mína!

De Grieken wensen elkaar op de eerste dag van de maand een ‘Kaló Mína’! Letterlijk vertaald: een goede maand (Happy Month!) Zoals wij elkaar aan het begin van het nieuwe jaar een Gelukkig Nieuwjaar wensen, hebben de Grieken vaker momenten om elkaar alle goeds toe te wensen, soms met een handdruk erbij of gewoon als gesproken groet.

Als het zomerseizoen begint, meestal voor velen een periode van maandenlang hard werken, wenst men elkaar een ‘Kalí Argí’ (een goede start!) En als die zomer dan weer voorbij is, wordt het al snel een Goede winter (Kaló Gimónas) Zelfs op maandag’s kunt u Grieken elkaar ‘Kalí Efdomada’ horen zeggen (ofwel: een goede week)

Vandaag op 1 december wensen wij je dus ook een Kaló Mína! December is een speciale maand, waarin de aanstaande feestdagen een tijd zijn van bij elkaar zijn, met elkaar eten en drinken, cadeautjes schenken en wellicht aan het eind van deze maand ook een tijd van bezinning om terug te kijken op het jaar 2018…

Maar kijk ook vooral weer vooruit naar het nieuwe jaar, is een welgemeend advies. Hopelijk is er ook tijd voor het maken van nieuwe plannen! Wij hebben het goede voorbeeld al gegeven 🙂 Een nieuwe start met ons bedrijf ‘Lefkasa’ om volgend jaar in het nieuwe seizoen onze gasten te mogen ontvangen op het veelzijdige groene eiland, waar veel mogelijkheden zijn voor een relaxte en/of een actieve vakantie. Daarmee wordt ook de lokale Griekse bevolking op Lefkas geholpen om een fatsoenlijk inkomen te genereren.

We denken in onze bedrijfsvisie ook aan onze eigen ‘lokale bevolking’. Dus hebben we startende zzp’ers gevraagd voor het ontwerpen van het logo en om deze website te bouwen. Inmiddels is het logo dat goed bij Lefkasa past gekozen en zijn we er echt blij mee, met dank aan Jochem Wouda met zijn bedrijf Woudat. Bart Venema van Fynber heeft deze website gemaakt en dat was beslist geen sinecure! Hulde voor dit jong talent!

En daarmee hopen we voor ons bedrijf Lefkasa dan ook op een ‘Kalí Argí!’ (=Goede start!)