Nieuwjaar…nieuwe plannen!

Er staat hier maar liefst tien liter ouzo in de berging. Geleverd door Fotis, van het Griekse restaurant in Drachten. Een pot mediterraan blauwe verf staat ernaast. Want gisteren bij de kringloopwinkel liep ik letterlijk tegen de ‘houten met riet-stoeltjes’ aan, die ik al een aantal weken zocht! Ook het wit houten tafeltje stond zelfs verderop. Zo’n set is peperduur bij een Griekse groothandel op internet. Ik wilde het dus graag tweedehands vinden, ook duurzaam immers. Dus tussen de oliebollen en chocolademelk met slagroom door, op deze laatste dagen van het jaar, kunnen we de beide stoeltjes verven in ‘Lefkas-blauw’.

De ouzo is niet voor oudjaarsdag, maar samen met de Griekse stoelenset, bestemd voor onze stand op de reisbeurs Reis&Co in Groningen, waar we volgend weekend op 5 en 6 januari als exposant aanwezig zijn. Het is nog maar één week en de tijd begint wat te dringen, dat voelt best spannend. De visitekaartjes zijn inmiddels binnen, aan de informatiefolder wordt nog gewerkt, samen met de flyer met de beursaanbieding, maar gelukkig is het naambord ‘Lefkasa, uw unieke Lefkas vakantie’ met logo gereed. Ook de sfeervolle foto wordt groots (3 x 2,5 meter!) geproduceerd voor de brede standwand.
Deze foto heeft bijna alles wat we willen vertellen, want het is bij onze accommodatie Anatoli (zonsopkomst) op A-locatie om de hoek (!) in Nikiana, naast het altijd gezellige haventje aan de oostkust van Lefkas. Het is een foto die laat zien wat je van Lefkas kunt verwachten. Die verschillende kleuren van de zee, het uitzicht op de bergen van het Griekse vasteland aan de andere kant. De zeilboten op de Ionische zee en baaien waar je zo de Ionische zee in kunt lopen om heerlijk te zwemmen.
De tafeltjes en stoeltjes op die foto zijn van taverne Pandazis van Manolis en zijn ouders, die dit jaar weer veel Nederlandse gasten met open armen ontvingen. Dagelijks serveren zij verse Griekse gerechten met een prima prijs/kwaliteitsverhouding en bieden standaard als ‘verrassing’ het nagerecht gratis aan. Ook weer dagelijks gemaakt door de moeder van Manolis. Ik hoef u vast het gevoel niet meer uit te leggen als je op deze plek zit te tafelen met een zee van tijd…
Als ik die foto zie, verlang ik naar het voorjaar in 2019. De natuur is dan op Lefkas in prachtige bloei, vele soorten bloemen en vlinders en ook de wilde thijm kan weer geplukt worden. De Lefkadieten zullen hun horecagelegenheden weer gereed maken voor het nieuwe seizoen om hun gasten te verwelkomen.
Volgend weekend willen we op Reis&Co in Groningen graag persoonlijke contacten leggen, om enthousiast te vertellen over de vele mogelijkheden op Lefkas en voor een unieke vakantie in de sfeer die bij Griekenland en Lefkas hoort. Gaat u naar de gevarieerde en kleinschalige reisbeurs in Martiniplaza, kom dan ook bij onze stand nr. 104 een ouzootje drinken met een mezè (hapje) en laat u informeren en aangenaam verrassen! De Griekse stoeltjes staan dan voor u klaar
Bij een vroegboeking wordt alvast het tafeltje aan zee, ja, diezelfde die op de foto bovenaan staat, voor u gereserveerd bij taverne Pandazis. Het diner daar is tijdens uw welverdiende vakantie een cadeau van ons voor uw vertrouwen in Lefkasa. Naast een zorgeloze vakantie in een van onze bijzondere kleinschalige accommodaties op Lefkas, hopen we dat we ook dát voor u mogen regelen!