Een mooi zomerseizoen voorbij….

Zo’n drie weken geleden stapten wij in het vliegtuig vanaf Preveza naar Amsterdam. Waar zovele gasten ons voorgegaan waren en hen een goede en veilige reis wenste, werden we deze keer door het vriendelijke grondpersoneel uitgezwaaid. We wensten elkaar een ‘kaló gimonas’ ofwel: goede winter, zoals de Grieken dat na een lang seizoen gewend zijn. Met pijn in ons hart en een brok in de keel verlieten we mooi en nog steeds zonnig Lefkas en het vasteland van Griekenland, Zeven maanden waren omgevlogen….

Want begin april 2019 begon het spannende avontuur om de beloftes die we gedaan hadden aan onze gasten waar te maken. Ik kan oprecht zeggen: het is gelukt! Ik denk er soms met enige verbazing aan terug. Maar de inschatting en verwachting dat in ieder geval onze accommodatie Anatoli aan zee in Nikiana een succes zou worden bleek te slagen. Afgelopen maanden, toen de vluchten weer bekend werden voor 2020, kwamen de eerste verzoeken en boekingen van gasten om weer terug te komen op deze bijzondere plek aan zee. Waar je verzekerd bent van rust en ruimte en de inwoners je altijd hartelijk verwelkomen. Wat zijn we daar trots op!

En trots op de ontwikkeling van nieuwe samenwerkingen. Met een aantal betrouwbare verhuurders van mooie accommodaties, ook in het hoogseizoen, en met Pim & Joyce, de Nederlandse eigenaren van het zeilbedrijf Sunny Sailing. Het hele seizoen hielden we contact, voor zover dat ging, maar gelukkig konden we ook gasten van Sunny van goede service en accommodaties voorzien als ze wat langer op het eiland verbleven. Er is echt niets leukers dan mensen een mooie vakantie te bezorgen. Love my job, zie ik weleens voorbij komen op social media en daar sluit ik mij volledig bij aan. Maar ook zijn we ontzettend blij met de contacten en samenwerking die er al was, de betrouwbare lokale autoverhuurder stond altijd klaar voor onze gasten en niet te vergeten onze transferchauffeur Fanouris, altijd op tijd en veilige transfers vanaf en naar luchthaven. We maakten de belofte waar van bijzondere wandelexcursies, dagexcursies langs vergeten eilanden en we verklapten de plek van de taverne van Maria, velen hebben daar heerlijk gegeten op 450 meter hoogte in alle rust.

De positieve reviews van enkele gasten kwamen op onze Facebookpagina ook elke keer weer als een verrassing, gasten die het ons gunnen om hogerop in Google te komen, vindbaar te worden voor nog meer gasten om Lefkas te bezoeken, maar ook om onze ambassadeurs te worden! Want nog steeds hebben de Grieken het in crisis nodig om toeristen te ontvangen en voor brood op de plank te zorgen. Lefkasa doet daar graag aan mee en gunt daarom de lokale bedrijven meer inkomsten, zeker in het voor- en najaar van het seizoen. Juist een mooie tijd om te onthaasten, te ontspannen en te genieten!

We kijken inmiddels alweer uit naar het nieuwe seizoen dat zal starten eind april 2020. Het is nu een tijd van boekingen, nieuwe brochures bestellen en bij verschillende events te zijn. Op zondag 1 december zijn we bij de familie- en gastendag van Sunny Sailing in de oranjerie van Landgoed Warnsborn in Arnhem, vanaf 11.00 uur, Met gezellige live-muziek, hapje en drankje, wees welkom! En daarna op de jaarlijkse reisbeurs Reis & Co in MartiniPlaza in Groningen zult u ons op zaterdag 11 en zondag 12 januari 2020 ook vinden, want we zijn immers van de persoonlijke benadering en service. 

Kent u het westelijk gelegen Lefkas (onder Corfu) nog niet of komt u graag terug? Laat het ons weten wat de wensen zijn en wij maken het waar. Dat hebben we tenminste in 2019 bewezen.  Vrijwel voor ieder vakantiebudget, maar zoals een lieve gast tegen ons zei bij het afscheid op de luchthaven: jullie service is werkelijk onbetaalbaar!

Ook van onze kant: een goede winter toegewenst  (maar we kijken uit naar de zomer!)

Peter Smids & Marijke van der Hoek

Eigenaren Lefkasa