FAQs

Ik heb een gluten- en lactose allergie, kan ik naar Lefkas op vakantie?

Gelukkig wel! Er zijn op Lefkas speciale adressen voor biologische voedingsartikelen en artikelen die gluten- en lactosevrij zijn. Het is misschien wel verstandig om eigen brood mee te nemen, omdat de bakkers daar nog weinig ervaring mee hebben. Maar op Lefkas kunt u zelfs in veel tavernes terecht omdat ze op de menukaart veel gluten- […]

Learn More

Is er een kookworkshop op Lefkas?

Er zijn mogelijkheden voor een kookworkshop. Wij hebben daarvoor de contacten. Ook weten wij de plekken waar nog authentieke tavernes zijn waar de Griekse ‘mama’ het eten voor u kookt!

Learn More

Welke culturele bezienswaardigheden zijn er op Lefkas?

De belangrijkste is het Agia Mavra fort uit de 14e eeuw, die nog door de Venetianen is gebouwd. Door de Turken is het fort uitgebreid toen ze daar overheerser waren. Het fort is te bezichtigen en zeer de moeite waard. Het ligt naast de drijvende brug die Lefkas met het vaste land verbindt. De entree […]

Learn More

Zijn de hoge bergen op Lefkas te bereiken?

De hoogste berg die via de weg te bereiken is, is 1.156 meter hoog. Er staat ook een kerkje Ag. Paraskevi. Het is de moeite waard, want u ziet op de weg er naar toe en boven op de berg prachtige vergezichten!

Learn More

Zijn er zand- of kiezelstranden op Lefkas

Beide! Aan de oostkust van Lefkas zijn het hoofdzakelijk kiezelstranden, vooral de baaien die geschikt zijn voor snorkelen. Aan de westkust echter kunt u heerlijk zonnen op zandstranden, de zee heeft een heuse branding. Maar de zeebodem is rond Lefkas altijd van kiezels en (grotere) keien. Het wordt daarom zeer aangeraden waterschoentjes te dragen!

Learn More

Kan ik professioneel surfmateriaal huren op Lefkas?

Dat kan zeker! Het vervoeren van uw eigen materiaal is vaak kostbaar en het is aan te raden om op Lefkas te huren. Er zijn professionele verhuurbedrijven en wij hebben met enkele lokale bedrijven zelfs prijsafspraken gemaakt voor onze gasten, die graag willen windsurfen of kitesurfen. Dit kan per uur, per dag of per week.

Learn More

Zijn er duikscholen aanwezig op Lefkas?

Er zijn enkele duikscholen aanwezig op Lefkas die beginnelingen en gevorderden begeleiden bij het duiken. De onderwaterwereld is zeer de moeite waard rondom Lefkas. Wij kunnen u uitgebreid adviseren. Deze bedrijven regelen ook snorkelsafari’s, omdat de baaien daar heel geschikt voor zijn.

Learn More

Kan er gefietst worden op Lefkas?

Lefkas is nog niet een bekend ‘fietseiland’, maar zou dat zomaar kunnen worden. Er zijn betrouwbare verhuurders van citybikes (want in en rond Lefkas stad is het vlak en goed te fietsen) en ook professionele mountainbikes zijn te huur, omdat het eiland ook daarvoor zeer geschikt is. Ook hierbij kan een fietscoach geregeld worden om […]

Learn More

Is er ook een wandelgids beschikbaar?

Ook dat is mogelijk! Wij kennen een aantal professionele wandelgidsen die beschikbaar zijn om met u (of in een klein groepje) te wandelen op routes die bij anderen niet bekend zijn. We hebben van gasten vernomen dat dit een bijzondere manier is om het eiland actief te verkennen.

Learn More

Zijn er wandelroutes op Lefkas?

Jazeker! Lidy Out is Nederlandse en woont op het eiland en heeft een mooi boekje geschreven: Lefkas, ten voeten uit. Daarin staan allemaal routes die u kunt wandelen over het hele eiland.

Learn More