Fietsen op Lefkas

Lefkas = fietseiland!

Op de fiets voelt u zich inwoner van het eiland…

Op Lefkas wordt veel gefietst. Van sportief toeren tot professioneel mountainbiken of racefietsen: wij zorgen voor de huur van de meest geschikte fiets! Of u nu alleen op de vlakkere delen van het eiland rustig wilt rondfietsen of juist tot grote hoogte sportief gaat mountainbiken. Eventueel onder begeleiding van een coach die het eiland op zijn duimpje kent! Wij informeren u uitgebreid en persoonlijk hierover.

Sportief fietsen op de mountainbike/racefiets

Op Lefkas zijn ook goede mountainbikes te huur met 21 versnellingen, op verzoek zoeken wij eventueel professionelere mountainbikes voor gasten die meer prestatie willen leveren op het eiland, dat zowel offroad als op de doorgaande wegen veel mogelijkheden biedt voor de mountainbiker.

Stadsfiets

Wilt u echt trainen op het eiland, en dat is zeer goed mogelijk met de hoogteverschillen, dan is het advies om uw eigen mountainbike of racefiets mee te nemen. De verhouding in prijs om zelf mee te nemen en huren is zeker te overwegen, omdat Transavia hiervoor goede mogelijkheden biedt!

U kunt ook met een professionele fietsgids op pad gaan met racefiets of mountainbike. Hij kent alle mooie fietsroutes op het eiland. Natuurlijk zijn er ook goede fietskaarten beschikbaar om zelf routes te gaan fietsen.

Citybike of eBike

Op de gehuurde citybike met 7 versnellingen is het mogelijk om de stad te verkennen, de wegen zijn daar allemaal vlak. De bekende Gyra (staat voor ‘ronde’) is 8 kilometer lang en uiterst geschikt om rond het bekende natuurgebied van de stad te fietsen. Vanuit de stad fietst u dan richting de brug, die het eiland met het vasteland verbindt. Daar is ook Agia Mavra, de burcht uit de 14e eeuw te bezichtigen.

De dorpen Lygia en Nikiana zijn vanaf de stad (en vica versa) ook op vlakke wegen met de fiets te bereiken, mits het niet te warm is en het verkeer niet te druk is op de doorgaande wegen, want daar moet u fietsen. In het voor- en najaar is dit het beste te doen. De lokale bevolking houdt rekening met fietsers op de wegen.

Betrouwbare fietshuur

Wij doen zaken met een fietsverhuurder, die als familiebedrijf al decennia lang op Lefkas fietsen verhuurd. Er zijn citybikes (7 versnellingen), mountainbikes (21 versnellingen en ook met lagere instap voor dames) en ook kinderfietsen te huur. Er zijn ook kinderzitjes (tot 4 jr) voor achterop de citybike.

Elektrisch fietsen?

Elektrische fietsen zijn ideaal om langere afstanden met hoogteverschillen te fietsen, maar ook wat sneller op de vlakkere delen van het eiland.

eBike iDeal

We hebben sinds 2021 mogelijkheden om elektrische fietsen (incl. fietshelm) te verhuren.

Het materiaal is gloednieuw! Informeer gerust naar de huurprijzen en beschikbaarheid op Verhuur vervoer

Lees een leuke ervaring hier van een fietser!

 

 

 

Activiteiten op Lefkas

Vraag het Marijke

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op.

Vraag het Marijke

Stel je vraag

Vraag direct prijs en beschikbaarheid

Verhuurformulier

Informeer naar beschikbaarheid en prijs

Beschikbaarheid en prijs