Fietsen op Lefkas

Lefkas = fietseiland!

Op de fiets voelt u zich inwoner van het eiland…

Op Lefkas wordt veel gefietst. Van sportief toeren tot professioneel mountainbiken of racefietsen: wij zorgen voor de huur van de meest geschikte fiets! Of u nu alleen op de vlakkere delen van het eiland rustig wilt rondfietsen of juist op grote hoogte sportief gaat mountainbiken. Eventueel onder begeleiding van een coach die het eiland op zijn duimpje kent! Wij informeren u uitgebreid en persoonlijk hierover.

Op de citybike de stad rond en naar de dorpen

Op de gehuurde citybike met 7 versnellingen is het prima mogelijk om de stad te verkennen, de wegen zijn daar allemaal vlak. De bekende Gyra (staat voor ‘ronde’) is uiterst geschikt om rond het bekende natuurgebied van de stad te fietsen. Vanuit de stad fietst u dan richting de brug die het eiland met het vasteland verbindt. Daar is ook Agia Mavra, de burcht uit de 14e eeuw te bezichtigen.Fietsen op Lefkas

Als u deze ronde fietst van zo’n 8 kilometer, rijdt u richting de westkust, waar de kitesurfers ‘s middags hun kunsten vertonen, een spectaculair gezicht! Een mooi rustpunt op deze plek op het strand waar nog enkele oude vervallen windmolens staan. Van daaruit fietst u de stad weer binnen en heeft u enkele keuzes om richting centrum te fietsen of om nog iets verderop te kijken bij het strand van Ag. Ioannis. Daar is het windsurfen toegestaan en zijn ook enkele taverne’s en café’s te vinden.

De dorpen Lygia en Nikiana zijn vanaf de stad (en vica versa) ook op vlakke wegen met de fiets te bereiken mits het niet te warm is en het verkeer niet te druk is op de doorgaande wegen, want daar moet u fietsen. In het voor- en najaar is dit het beste. De lokale bevolking houdt rekening met fietsers op de wegen, maar tijdens het (hoog)zomerseizoen is het daar vaak druk en vooral niet verstandig om in de avond te fietsen. Let ook vooral op de hoge temperaturen, dan is het absoluut onverstandig om veel inspanning te leveren, bijvoorbeeld op de fiets. Wilt u nog verder naar Nidri, dan heeft u rekening te houden met enkele stijle delen en afdalingen, goede conditie en voorzichtig zijn is een welgemeend advies!

Sportief fietsen op de mountainbike/racefiets

Op Lefkas zijn ook goede mountainbikes te huur met 21 versnellingen, op verzoek zoeken wij eventueel professionelere mountainbikes voor gasten die meer prestatie willen leveren op het eiland, dat zowel offroad als op de doorgaande wegen veel mogelijkheden biedt voor de mountainbiker. Wilt u echt trainen op het eiland, en dat is zeer goed mogelijk met de hoogteverschillen!, dan is het advies om uw eigen mountainbike of racefiets mee te nemen. Het vervoer is in verhouding met de huur niet veel duurder met Transavia en wij informeren u daarover ook graag! U kunt ook met een professionele fietsgids op pad gaan met racefiets of mountainbike. Hij kent alle mooie fietsroutes op het eiland. Natuurlijk zijn er ook goede fietskaarten beschikbaar om zelf routes te gaan fietsen.Fietstochten Lefkas

Betrouwbare fietshuur

Wij doen zaken met een fietsverhuurder die als familiebedrijf al decennia lang op Lefkas fietsen verhuurd. Er zijn citybikes (7 versnellingen), mountainbikes (21 versnellingen en ook speciale lage instap voor dames) beschikbaar en ook kinderfietsen te huur. Er zijn ook kinderzitjes tot 4 jaar te regelen.

Elektrisch fietsen?

Sinds 2019 is het mogelijk om elektrische fietsen te huren! Een jong bedrijf heeft in Nikiana elektrische fietsen te huur, zelfs per uur! U kunt het dus ook een aantal uren proberen. Wel ideaal om langere afstanden met hoogteverschillen te fietsen en dat is vanaf Nidri richting het zuiden wel het geval. Ook met deze fietsverhuurder hebben wij goede prijsafspraken gemaakt, maar u moet wel rekening houden met veel hogere huurprijzen dan de reguliere fietsen. Het materiaal is dan ook gloednieuw!

Lees een leuke ervaring hier