Over ons

Eigenaren van Lefkasa zijn Peter Smids en Marijke van der Hoek uit het Friese Boornbergum (nabij Drachten) 

Marijke is Nederlands/Griekssprekend en als gastvrouw en Lefkaskenner direct betrokken bij uw boeking en uw welverdiende vakantie. U heeft persoonlijk contact met haar over uw vakantiewensen om de vakantie naar uw verwachtingen te laten verlopen. Tijdens het gehele seizoen woont en werkt Marijke op Lefkas. 

“Lefkasa is opgericht om veel meer te bieden aan Nederlandse toeristen die naar Lefkas op vakantie gaan. Maar ook om te zorgen dat de lokale inwoners op Lefkas met hun bedrijfjes betere kansen krijgen om ook in het voor- en najaar meer toeristen te ontvangen. De bevolking van Lefkas is buitengewoon gastvrij en gemoedelijk!”, vertelt Marijke uit ervaring. “Doordat we kleinschalig blijven krijgen onze gasten de verdiende persoonlijke aandacht en correcte informatie.”

Marijke beheerst de Griekse taal, omdat ze acht jaar in Athene heeft gewoond en ervaring heeft als hostess op Lefkas. Ze kent veel Griekse eigenaren van lokale bedrijven op het hele eiland en is op de hoogte van de bijzondere activiteiten die lokaal plaatsvinden. Een Griekse kookworkshop doen? Met een Griekse visser uw eigen vis vangen? Dineren bij een taverne in de bergen en contact maken met de Griekse eigenaresse die speciaal voor u kookt? Het zijn enkele voorbeelden die uw verblijf op Lefkas heel speciaal en vooral uniek kunnen maken!

Gasten krijgen tijdens hun verblijf te horen waar de mooiste baaien te vinden zijn en hoe ze bij andere speciale plekken op het eiland komen. Daar waar juist niet alle toeristen te vinden zijn….

Gastvrouw Marijke adviseert over alle mogelijkheden voor uw vakantie op Lefkas en deze volledig of gedeeltelijk voor u te regelen. Dat geldt dus ook voor de vliegtickets, transfer en eventuele huurauto/scooter/quad, fiets of speciale wensen op het gebied van dagexcursies of watersportactiviteiten. Er zijn speciale prijsafspraken gemaakt met de Griekse ondernemers voor de gasten van Lefkasa! 

De accommodaties van Lefkasa zijn ook uiterst geschikt voor grotere gezelschappen zoals familie- of vriendengroepen en retraite- of yogatrainingen. Vanaf 2020 is het ook mogelijk om uw huwelijksceremonie en bruiloft op Lefkas te houden!

Vanaf april tot en met oktober ontvangt Lefkasa hun gasten persoonlijk op de luchthaven, zorgt voor de transfer met een speciale VIP-bus met vaste chauffeur of de huurauto staat klaar op de luchthaven. Zijn er onvoorziene omstandigheden tijdens uw vakantie, ook dan is Marijke 24/7 standby!