Over ons

Over de eigenaren Peter & Marijke

Betrokken en persoonlijk contact

Eigenaren van Lefkasa zijn Peter Smids en Marijke van der Hoek uit het Friese Beetsterzwaag (nabij Drachten) 

Marijke is Nederlands/Griekssprekend en als gastvrouw en Lefkaskenner direct betrokken bij uw boeking en uw welverdiende vakantie. U heeft persoonlijk contact met haar over uw vakantiewensen om de vakantie naar uw verwachtingen te laten verlopen. Tijdens het gehele seizoen wonen en werken Marijke en Peter op Lefkas. 

Lefkasa is opgericht om veel meer te bieden aan Nederlandse toeristen die naar Lefkas op vakantie gaan. 

Marijke en Peter werken samen met de lokale inwoners op Lefkas, die met hun bedrijfjes meer kansen krijgen om ook in het voor- en najaar meer toeristen te ontvangen. Lefkasa biedt tijdens 7 maanden seizoen hun diensten aan.

“De bevolking van Lefkas is buitengewoon gastvrij en gemoedelijk!”, vertelt Marijke uit ervaring. “Doordat we kleinschalig blijven krijgen onze gasten de verdiende persoonlijke aandacht en correcte informatie. Dat is niet te vergelijken met de grotere touroperators. Wij bemoeien ons met de vakantie van onze gasten als het gewenst of nodig is. Dat is vaak een vertrouwd gevoel voor hen.”

Lefkas-kenners!

Peter en Marijke kennen het eiland en het vasteland aan de westkust op hun duimpje en ook de activiteiten die er zijn en delen die informatie graag met hun gasten. “Ook Lefkas is in ontwikkeling en we houden goed bij wat er te beleven valt. Lokale bedrijven doen graag zaken met ons, omdat ze weten dat we betrokken gasten hebben die graag veel willen zien en meemaken op Lefkas. En velen hebben in hun drukke bestaan niet de tijd om voorbereidingen te treffen en worden verrast op hun vakantie wat er mogelijk is.” 

Lefkasa wisselt regelmatig van accommodaties of vult nog voor of tijdens een seizoen aan. “Als we kennismaken met de eigenaren en het klikt, vinden we vaak de mooiste parels van het eiland. Soms nemen we afscheid als het niet aan onze normen voldoet. We moeten de standaard hoog houden voor onze gasten!” 

Ook hotels op verzoek!

Hotels staan niet op deze website, maar kan Lefkasa ook boeken op verzoek. “Schroom niet om ons te vragen of we ook hotels boeken, vooral enkele hele luxe hotels (4/5*) doen we zaken mee en regelen we ook op verzoek.” 

De boodschap van Lefkasa-eigenaren Peter & Marijke is vooral: “Laat je vakantie niet afhangen van toeval, daar is het te kostbaar voor! Zeker weten dat je vakantie goed geregeld is, dat is ook wat waard!” 

Marijke beheerst de Griekse taal, omdat ze acht jaar in Athene heeft gewoond en ervaring heeft als hostess op Lefkas. Ze kent veel Griekse eigenaren van lokale bedrijven op het hele eiland en is op de hoogte van de bijzondere bezienswaardigheden die Lefkas biedt. Een Griekse kookworkshop doen? Met een Griekse visser uw eigen vis vangen? Dineren bij een taverne in de bergen en contact maken met de Griekse eigenaresse die speciaal voor u kookt? Het zijn enkele voorbeelden die uw verblijf op Lefkas heel speciaal en vooral uniek kunnen maken!

Gasten krijgen tijdens hun verblijf te horen waar de mooiste baaien te vinden zijn en hoe ze bij andere speciale plekken op het eiland komen. Daar waar juist niet alle toeristen te vinden zijn….

Gastvrouw Marijke adviseert over alle mogelijkheden voor uw vakantie op Lefkas en deze volledig of gedeeltelijk voor u te regelen. Dat geldt dus ook voor de vliegtickets, transfer en eventuele huurauto/scooter/quad, fiets of speciale wensen op het gebied van dagexcursies of watersportactiviteiten. Er zijn speciale prijsafspraken gemaakt met de Griekse ondernemers voor de gasten van Lefkasa! 

De accommodaties van Lefkasa zijn ook uiterst geschikt voor grotere gezelschappen zoals familie- of vriendengroepen en retraite- of yogatrainingen. Vanaf 2020 is het ook mogelijk om uw huwelijksceremonie en bruiloft op Lefkas te houden!

Vanaf april tot en met oktober ontvangt Lefkasa hun gasten persoonlijk op de luchthaven, zorgt voor de transfer met een speciale VIP-bus met vaste chauffeur of de huurauto staat klaar op de luchthaven. Zijn er onvoorziene omstandigheden tijdens uw vakantie, ook dan is Marijke 24/7 standby!

Vroegboeking of lastminute?

Ook ziet u geen vroegboekingen of lastminute vakanties op onze website. Ook dat heeft te maken met ‘een sigaar uit eigen doos’, als grote touroperators eerst pakketreizen duur inzetten, om vervolgens een aanbieding of vroegboekvoordeel te doen. Wij houden niet van deze marketingstrategie, de accommodatieprijs is hetzelfde voor iedereen, afhankelijk van de vakantieperiode, zoals bovenstaand aangegeven. Alleen de vliegticket kan de totaalprijs beïnvloeden in het reispakket en dan geldt meestal; hoe eerder u boekt, hoe voordeliger de vliegtickets en dat voordeel vertellen wij natuurlijk wél aan onze gasten. Ook als er vanuit de luchtvaartmaatschappij aanbiedingen komen op de bestemming Lefkas is dat een mooi prijsvoordeel voor onze gasten!

Geen financiële ‘verrassing’
Vandaar dat we u vragen ons een mail te sturen met uw wensen of eventueel te bellen, zodat we duidelijk zijn in wat u kunt verwachten en een eerlijke prijs aan u kunnen meedelen, waar op het moment van boeking geen financiële ‘verrassingen’ bijkomen.

Onze gasten aan het woord

We zijn enorm blij met deze eerlijke ervaringen! Bekijk hier alle reviews op Google.

Fam. Nicolai (2022)

Lefkasa, ofwel Marijke & Peter, bedankt voor de goede zorgen afgelopen zomer op

Wendy Last (2022)

Lefkasa is betrouwbaar! We hebben een mooie vakantie gehad mede doordat we persoonlijk contact hadden met Marijke. Marijke heeft samen met ons een accommodatie gezocht en geregeld en de reis geboekt.

Birgit van Heugten (2020)

Onze vakantie op Lefkas was tot in de puntjes geregeld door Marijke. Van vlucht en verblijf tot huurauto en mountainbike, Marijke regelt het. Ze staat ze altijd klaar om te helpen en mee te denken!

Fam. J. Truijen (2022)

Wat hebben we een heerlijke vakantie gehad op Lefkas. Alles prima geregeld door Marijke. Eerst onze gezinsvakantie en daarna nog 2 weken samen!

Mw. H. Dubois (2022)

Lefkasa (Marijke) is zeer klantvriendelijk en wil graag dat de klanten genieten van een zorgeloze vakantie. Ik was op Lefkas met mijn drie zussen en Marijke had alles goed voor ons geregeld: tickets, auto en appartement.

Erik Amelsfoort (2022)

Marijke heeft ons fantastisch geholpen bij elke vraag die we maar aan haar richten (taxi, fietsen, boottocht, enz). Door haar hebben we twee heerlijke weken op Lefkas gehad!

  Vastgoed bemiddeling

  Wonen op Lefkas? Wij begeleiden betrouwbaar aankoop van vastgoed of kavel! Het hele traject gegarandeerd zorgeloos van A tot Z.

  Verhuur

  Ook voor verhuur van auto's, scooters of iets anders kun je terecht bij Lefkasa. Maak gebruik van ons grote betrouwbare netwerk.

  Alleen de mooiste locaties

  Onze accommodaties

  Bekijk onze selectie van de mooiste villa’s en appartementen op Lefkas. Ieder met zijn unieke elementen, uitzicht, ligging of zwembad. Voor iedereen een accommodaties die aansluit op hun wensen. Een prachtige vakantie gegarandeerd!

  Privë-zwembad én direct aan zee!
  Episkopos/Nikiana, Lefkas
  Twee villa’s met elk veel privacy op een uitzonderlijke locatie. Direct aan zee, met een grote tuin en zwembad!
  2 – 7 personen
  Direct aan zee!
  Perigiali, Lefkas
  Lefkasa-gasten zijn super enthousiast over hun verblijf in deze appartementen direct aan zee gelegen.
  2-5 personen
  Ag. Ioannis, Lefkas
  Een kleinschalig vakantiepark met zwembad, op loopafstand van het strand en Lefkas stad!
  2 – 5 personen