Activiteiten

Activiteiten op Lefkas

Veel aanbod op het gebied van sport en ontspanning, maar ook culinair!

Lefkas = fietseiland!

Lefkas = fietseiland!
Op Lefkas wordt veel gefietst. Van sportief toeren tot professioneel mountainbiken of racefietsen: wij zorgen voor de huur van de meest geschikte fiets! Of u nu alleen op de vlakkere delen van het eiland rustig wilt rondfietsen of juist op grote hoogte sportief gaat mountainbiken. Eventueel onder begeleiding van een coach die het eiland op zijn duimpje kent! Wij informeren u uitgebreid en persoonlijk hierover.

Lees een ervaring op: Een fietsvakantie op het eiland Lefkas is een bijzondere ervaring

Wandelvakantie? U komt op de mooiste plekken!

Wandelaars halen hun hart op tijdens een vakantie op Lefkas. Wij informeren u over de mooiste wandelroutes over het hele eiland, zodat u individueel kunt wandelen in uw eigen tempo.

We hebben goede contacten met professionele wandelgidsen, die werkzaam zijn op Lefkas en juist die paden kennen die niet bij iedereen bekend zijn. Bij zo’n wandelexcursie verzorgen wij de transfer naar en van de start- en eindplek. De wandelgids begeleidt, vertelt de bijzondere verhalen over het eiland en deelt zijn anekdotes onderweg.

Lees een ervaring op Wandelen op Lefkas, een onvergetelijk hoogtepunt!

In een aantal uren wandelt u naar grote hoogte of bezoekt u kerkjes langs de route. U bepaalt zelf hoe vaak u wilt deelnemen in uw vakantie en welk wandelniveau voor u geschikt is. Laat u vrijblijvend informeren over weer een unieke vakantie op maat van Lefkasa!

Wind- en kitesurfen

Lefkas staat bekend als zeil- en surfeiland. Aan de westkust is de windkracht na het middaguur zeer geschikt voor wind- en kitesurfen! Spectaculair om te zien en spannend om zelf te doen!

Wij kennen de beste plekken voor surfliefhebbers èn hebben contact met een lokaal bedrijf die alle materialen en kleding verhuurd en ook surflessen geeft. Natuurlijk hebben we goede prijsafspraken met hen gemaakt voor onze gasten. 

Verhuur motorisch vervoer

Voor de huur van een auto, motor, scooter of quad hebben wij goede contacten met lokale bedrijven die betrouwbaar verhuren, over goed materiaal beschikken en een prettige service bieden. Het eiland heeft bijzondere plekken die prima bereikbaar zijn over goede wegen. Zo kunt u nog meer genieten en ontdekken tijdens uw vakantie op Lefkas.

Lefkas bij uitstek een zeileiland!

Het valt al op bij aankomst op het eiland Lefkas: de zeilschepen liggen romp aan romp in de marinahaven van Lefkas Stad. Langs de oostkust kan het niet missen of er komen zeilschepen, groot of klein, voorbij. In bijna ieder dorp aan de kust, maar vooral in Nikiana, Nidri, Sivota en Vassilki liggen zeilschepen in de haven of voor anker. Een geweldig mooi gezicht!

Het is mogelijk om met of zonder schipper, afhankelijk van uw zeilervaring, te zeilen vanuit Lefkas, voor een of meerdere dagen. De eilanden rondom Lefkas worden dan bezocht of u gaat voor anker. Een combinatie van een zeilvakantie mét een aantal dagen of week op Lefkas verblijven in een van onze accommodaties is natuurlijk mogelijk. Wij hebben goede contacten met een Grieks en zelfs een Nederlands bedrijf die zeilvakanties organiseren. Als u ook nog graag het eiland zelf in die vakantie wilt ontdekken, laat u gerust vrijblijvend informeren!

Proef Lefkas!

De bevolking van Lefkas leefde voorheen van olijf- en wijnproducten die dit vruchtbare eiland levert. We willen u graag kennis laten maken met deze bijzondere wijze van produceren op Lefkas. Dus een wijnmakerij, met rondleiding en proeverij, en een bezoek aan een olijfoliemuseum ontbreken niet in het persoonlijke informatiepakket van de reisbegeleiding als u onze gast bent.

Lefkas vanaf grote hoogte bekijken?

Wat een sensatie om Lefkas vanuit de lucht te bekijken! Met professionele paragliders is een duosprong mogelijk. Bent u al ervaren paraglider, dan zijn er mogelijkheden om zelfstandig deze bijzondere sport uit te oefenen en te landen op één van de mooiste stranden aan de westkust van Lefkas!

 

Folklore in Lefkas stad

Elk jaar vindt in augustus het folkore festival Lefkada plaats. Uit de hele wereld komen volksdansgroepen met muzikanten naar Lefkas en verzorgen optredens door de stad en in het openluchttheater.

Ook in de dorpen wordt opgetreden. 

In het seizoen is er ook folklore op het eiland op feestdagen zoals op 1 mei en op de nationale feestdagen en vieringen van kerkjes. 

Kortom, ook Lefkas bruist van muziek en dans tijdens uw vakantie!