Contact   |   Veelgestelde vragen   |   Blog   |   Aanbevelingen | AV

Veelgestelde vragen

Gelukkig wel! Er zijn op Lefkas speciale adressen voor biologische voedingsartikelen en artikelen die gluten- en lactosevrij zijn. Het is misschien wel verstandig om eigen brood mee te nemen, omdat de bakkers daar nog weinig ervaring mee hebben. Maar op Lefkas kunt u zelfs in veel tavernes terecht omdat ze op de menukaart veel gluten- en lactosevrije gerechten serveren. Wij kennen de lokale bevolking en hun bedrijven die u kunnen voorzien en vraag ons gerust om advies.

Er zijn mogelijkheden voor een kookworkshop. Wij hebben daarvoor de contacten. Ook weten wij de plekken waar nog authentieke tavernes zijn waar de Griekse ‘mama’ het eten voor u kookt!

De belangrijkste is het Agia Mavra fort uit de 14e eeuw, die nog door de Venetianen is gebouwd. Door de Turken is het fort uitgebreid toen ze daar overheerser waren. Het fort is te bezichtigen en zeer de moeite waard. Het ligt naast de drijvende brug die Lefkas met het vaste land verbindt. De entree is 2 euro en het is geopend, behalve op maandag, in de ochtenduren tot 14.00 uur.

Het archeologisch museum is aan de rand van Lefkas stad en net vernieuwd. Alle vondsten die de moeite waard zijn van het eiland zijn daar te bekijken. Op het eiland zelf zijn weinig opgravingen. Daarvoor kunt u beter een dagtripje maken naar Preveza! De entree voor het museum is 3 euro en ze zijn op maandag’s gesloten en open in de ochtend tot 15.00 uur.

De hoogste berg die via de weg te bereiken is, is 1.156 meter hoog. Er staat ook een kerkje Ag. Paraskevi. Het is de moeite waard, want u ziet op de weg er naar toe en boven op de berg prachtige vergezichten!

Beide! Aan de oostkust van Lefkas zijn het hoofdzakelijk kiezelstranden, vooral de baaien die geschikt zijn voor snorkelen. Aan de westkust echter kunt u heerlijk zonnen op zandstranden, de zee heeft een heuse branding. Maar de zeebodem is rond Lefkas altijd van kiezels en (grotere) keien. Het wordt daarom zeer aangeraden waterschoentjes te dragen!

Dat kan zeker! Het vervoeren van uw eigen materiaal is vaak kostbaar en het is aan te raden om op Lefkas te huren. Er zijn professionele verhuurbedrijven en wij hebben met enkele lokale bedrijven zelfs prijsafspraken gemaakt voor onze gasten, die graag willen windsurfen of kitesurfen. Dit kan per uur, per dag of per week.

Er zijn enkele duikscholen aanwezig op Lefkas die beginnelingen en gevorderden begeleiden bij het duiken. De onderwaterwereld is zeer de moeite waard rondom Lefkas. Wij kunnen u uitgebreid adviseren. Deze bedrijven regelen ook snorkelsafari’s, omdat de baaien daar heel geschikt voor zijn.

Lefkas is nog niet een bekend ‘fietseiland’, maar zou dat zomaar kunnen worden. Er zijn betrouwbare verhuurders van citybikes (want in en rond Lefkas stad is het vlak en goed te fietsen) en ook professionele mountainbikes zijn te huur, omdat het eiland ook daarvoor zeer geschikt is. Ook hierbij kan een fietscoach geregeld worden om veilig, maar wel avontuurlijke routes te fietsen.

Ook dat is mogelijk! Wij kennen een aantal professionele wandelgidsen die beschikbaar zijn om met u (of in een klein groepje) te wandelen op routes die bij anderen niet bekend zijn. We hebben van gasten vernomen dat dit een bijzondere manier is om het eiland actief te verkennen.

Jazeker! Lidy Out is Nederlandse en woont op het eiland en heeft een mooi boekje geschreven: Lefkas, ten voeten uit. Daarin staan allemaal routes die u kunt wandelen over het hele eiland.

Ja en daarom heet het ook Lefkas Stad en in de volksmond Lefkada. Maar door toeristen wordt Lefkada ervaren en beschreven als een ‘Groot dorp’. Vrijwel alles op loopafstand als u met de bus of auto arriveert. De marinehaven is bekend met daar omheen veel terrassen en horecabedrijven. Even verderop is de boulevard aan het water (met een prachtige zonsondergang!) In het midden loopt de kilometerslange gezellige winkelstraat, waar geen verkeer mag komen. U vindt daar een gevarieerd aanbod van leuke winkels, die niet alleen souveniers verkopen, maar ook moderne modezaken!

Lefkas is ongeveer 45 kilometer lang en circa 15 kilometer breed. Door het hoge bergachtige gebied in het midden van het eiland kunt u niet rechtstreeks van noord naar zuid of van oost naar west. Er is een doorgaande hoofdweg (2-baans), zodat u geheel rond kunt rijden. Maar in het zuiden is het heuvelachtig en dus moet u rekening houden met meer tijd, maar u ziet daardoor ook erg veel van het landschap onderweg!

De huidige telling is er nog niet, maar Lefkas heeft ongeveer 25.000 inwoners. Waarvan ongeveer 10.000 in of rond Lefkas Stad wonen.

Nee, Lefkas is echt een eiland, maar wel verbonden door een ‘drijvende brug’. Daardoor hoeft u niet met de boot over naar het eiland, maar komen alle personen over de pontonbrug naar Lefkas. Elk uur (van 8.00 tot 20.00 uur) drijft de brug open en kunnen (zeil)boten doorvaren.

Lefkas behoort tot de 7 Ionische eilanden en ligt tussen Corfu en Kefalonia. Aan de westkant van Griekenland.

Lefkas is gemakkelijk bereikbaar vanaf het vaste land. Vanuit Athene en Thessaloniki rijdt de Griekse busvervoerder KTEL met luxe touringcars naar Lefkas. Ook vanuit Corfu kunt u oversteken naar Igoumenitsa en naar Lefkas rijden. Het naburige eiland Kefalonia ligt op 2 uren met de veerboot vanaf Lefkas. Een combinatie met deze eilanden of het vaste land is ook een aanrader en kunnen wij u over adviseren!

Nee, op het eiland zelf niet, maar u komt aan op de luchthaven Aktio in Preveza (het vaste land van Griekenland), daarna is het ongeveer 20 minuten rijden naar Lefkas.

U kunt vertrekken van Amsterdam of Düsseldorf om zo snel mogelijk naar Lefkas te reizen. De duur is tussen 2 uren en 30 minuten tot 2 uren en 50 minuten.

Load More